10 Hårvårdstips för att hålla ditt hår friskare medan du är i karantän hemma

Låt oss vara verkliga; vi är i en svår tid just nu. Istället för att fokusera på det dåliga, låt oss titta på några av det positiva med att stanna hemma. En bra sak att fokusera på är ditt hår och hur du får tillbaka manen till sitt underbara glänsande jag om du har saknat det. Vi vet att salongerna är stängda och att vi inte kan få våra favoritklipp och färger, men det betyder inte att vi inte kan visa vårt hår lite kärlek.

Istället för att försöka klippa håret, gå bort från saxen, låt oss fokusera på några hemvårdstips. Oavsett hårtyp, tunt, lockigt, oljigt, torrt, kommer dessa tips bara att gynna ditt hårs hälsa och de är lätta att göra hemma och ensamma.

Kolla in några av våra favorittips, ta ett glas vin och prova det själv.

1. Tvätta håret i ljummet vatten

Det här kan verka skrämmande, men lita på oss, det är det bästa. Varma duschar kan vara avkopplande, men de är inte bra för ditt hår eller hårbottens hälsa. Varmt vatten kan ta bort eteriska oljor i håret och lämna det torrt och tråkigt. Nästa gång du tvättar håret, sänk temperaturen lite, håret blir lika mycket rent med ljummet vatten.

2. Schamponera din hårbotten

När du schamponerar håret vill du fokusera främst på hårbotten, enligt American Academy of Dermatology. Att tvätta hårets toppar kan ta bort fukten och göra att håret blir torrt. Din hårbotten producerar oljor och tappar hudceller regelbundet, så det är den del av ditt hår som behöver rengöras mest. Fokusera på hårbotten och rötterna, och om du är orolig för att ditt hår inte ska rengöras när du sköljer, kommer schampot att rinna ner längs håret och rengöra resten av det.

3. Skick korrekt

Det är här jag berättar att du kanske har behandlat ditt hår fel hela ditt liv. Ta ett andetag, jag vet att det är svårt att höra. När du behandlar ditt hår behöver det bara placeras i vissa delar av ditt hår. Du vill undvika att tillsätta balsam till dina rötter eftersom den delen av ditt hår redan kommer att vara fet. Applicera istället balsam i mitten av håret i topparna. Att konditionera dina rötter kan göra att ditt hår känns nedtyngt och platt. Du kan också använda en bred tandkam för att sprida balsamet genom håret.

4. Ge ditt hår en paus från en hästsvans

Att vara hemma är ett utmärkt tillfälle att tappa hästsvansen och ge håret en paus. Vi vet att de är bekväma och lätta att få bort ditt hår från ansiktet, men ditt hår bör inte vara uppe 100 % av tiden. Att ha håret tillbakadraget kan orsaka onödig stress på dina lockar och orsaka skada på lång sikt. Försök att ge ditt hår en luft och släpp det oftare, eller prova en lösare, lägre hästsvans. Om du är en tung hästsvansbärare, välj ett mjukare hårband som inte klämmer håret.

5. Ge din hårbotten lite TLC

Precis som resten av din kropp är din hårbotten också hud och behöver exfolieras regelbundet. En eller två gånger i månaden skrubbar du en exfolierande hår och ger hårbotten en bra skrubb. Detta kommer att hjälpa till att ta bort all ansamling och låta din hårbotten och ditt hår se ut och kännas friskt.

6. Lufttorka

Överdriven värme kan skada håret och göra att färgen bleknar snabbare. Under denna tid, lägg bort värmeverktygen om du kan och lufttorka håret. När ditt hår är fuktigt kan du lägga till några stylingprodukter och styla det i sin naturliga form och annonsdefinition, sedan när det är torrt får du samma look. Om du behöver ha lockigt hår, prova flätor för att ge dig själv en mild strandvåg.

7. Använd en bred tandkam

AAD säger att vått hår går sönder lättare när det borstas. För att rädda håret lite, investera i en bredtandad kam som hjälper till att reda ut det när det är fuktigt. När du borstar håret, försök att vara så skonsam som möjligt också.

8. Använd en hårmask

En hårmask är ett bra sätt att ge ditt hår lite liv och ladda efter att ha torkat ut. Om du tränar mycket kan saltet från svetten torka håret ännu mer. En hårmask hjälper till att trycka in fukt i håret och täta in det, vilket minskar risken för torra hårstrån.

9. Schamponera inte varje dag

Det här kan vara ännu ett knepigt, men lita på oss. Du behöver inte schamponera håret varje dag eller varje gång du duschar. Att schamponera håret varje dag kommer att torka ut håret snabbare, vilket gör det matt och tråkigt. Investera istället i ditt favorittorrschampo och använd det mellan tvättarna. Försök att tvätta minst varannan dag, kanske längre om du tål det.

10. Använd T-shirts för att torka håret

Skippa den handduken och titta istället på en gammal t-shirt för att torka håret. Bomull är skonsammare mot ditt hår och många stylister kommer att rekommendera det. Bomull höjer inte dina nagelband lika mycket som en handduk, vilket gör det lättare att räta ut håret.

Det här var bara tio tips för att få friskare och glansigare hår hemma. Dessa metoder kräver inga pengar alls och bara lite uppmärksamhet när du schamponerar och vårdar ditt hår.