21 Populära 70-talsfrisyrer för män

Mäns hår på 70-talet var starkt influerat av musiker, filmstjärnor, kändisar och hippielivsstilen i full gång. Liksom 60-talets lurviga långa frisyrer krävde de flesta 70-talsfrisyrer längd, lager och en naturligt strukturerad finish. Inte längre bara för kvinnor, 70-talet såg män som ansade och stylade hår i massor. Från långa till korta, afro till dreadlocks, och mullet till fjäderhår, det fanns så många coola herrklippningar och stilar under årtiondet, varav några överfördes från 60-talet. För inspiration och idéer, låt oss ta en titt på de bästa och mest populära 70-talsfrisyrerna för män!

70-tals frisyrer för män

Afrofrisyren

Afroamerikanska samhällen började med denna frisyr på 60-talet, men afro blev en stor favorit på 1970-talet eftersom det var mer mainstream och kommersiellt vid denna tid. Bortsett från att vara perfekt för kinky, texturerade frisyrer, var afro’s politiska uttalanden och symboler för svart stolthet. Män bär dem fortfarande till denna dag för att framhäva deras magnifika lockiga sätt, men det innebär användning av kemiska produkter. Väl behandlat får håret en naturlig känsla och behöver inte mycket underhåll.

70-tal afro frisyrer män

Medellångt axellångt hår

Långt hår från 60-talet förvandlades till medellångt hår på 70-talet. En axellång stil var fortfarande rebellisk och mot etablissemanget, men den var mer hanterbar då den inte krävde lika mycket underhåll. Beatles representerade bäst det medelstora utseendet på 1970-talet. Om inte ditt hår växer naturligt nedåt behöver du en frisör för att locka det till form om du vill ha en coolare frisyr som smickrar runda ansikten.

70-tals medellångt axellångt hår för män

Långa frisyrer

Långa frisyrer utvecklades till naturliga stilar i början av 1970-talet när män bestämde sig för att släppa pomadan och låta den hänga löst istället för att gela eller styla håret. Detta gjorde att det flödade och passade alla hårtyper. Oavsett om din stil är rak eller lockig, kan du återskapa den här looken genom att låta ditt hår vara edgy, rockstjärna tilltalande.

70-tal långa frisyrer för män

Klassisk multe

Olika varianter av mulle finns under årtionden, men originalet var den klassiska mulle. Fortfarande kort fram och lång bak, 70-talets molnfrisyr var lurvig på toppen, vilket gav den mer volym och en djärv dragningskraft som David Bowie som Ziggy Stardust. Om du känner att du inte kan ta av en flame orange mulle, är den moderna stilen kortare och mer kompakt upptill och baktill. Dessutom kommer den med en toning för att öka kontrasten mellan de olika snitten.

70-tals mullet hair män

Dreadlocks

Reggaekulturen, och dess framstående artister som Bob Marley, kom med dreadlocks till massorna på 1970-talet. Dreads tar tid att producera, och du behöver mycket tålamod, men de har flera fördelar. De är bra för kort och långt hår, och dreadlocks är lätta eftersom du inte behöver borsta eller tvätta håret. Du låter trassligt hår trassla ihop sig innan du vrider det på plats.

Dreadlocks från 70-talet

Fjädrat hår

Gjord för att se ut som fågelfjädrar, en fjäderskuren var en unisex-stil för män och kvinnor. Av de killar som rockade det bäst på 70-talet var John Travolta känd för sina medellånga lag och centerfarväl. Pojkar älskar fortfarande fjäderstilen eftersom du kan låta den hänga naturligt, svepa den åt sidan för att göra en avsked, eller ge tillbaka den om den är kortare. Män som letar efter en mångsidig look som är stilig ska inte leta längre.

70-tals män med fjäderhår

Rock frisyrer

Artister och musiker bytte rockfrisyrer många gånger under 70-talet. Beatles gick från den lurviga mopptoppen till en multe, Elvis växte sitt hår och polisonger och Rod Stewart kombinerade en blandning av allt. En egenskap som förde dem alla samman var längden; 70-talets rockhår var långt och rinnande. Detta säkerställde att stilarna inte var som de fräscha, rena frisyrerna på 60-talet. Istället var de oregerliga och trotsiga.

Rockhår från 70-talet

Disco frisyrer

Discohår började med att matcha tighta permanenter och längre hår med läckra outfits. Killarna från ABBA var kungarna av discomusik och stil på 70-talet. Men Travolta förvandlade kulturen i filmen “Saturday Night Fever” med det geléiga, släta håret som också var klippt och fullt av volym. För detta behöver du en tjock borste och mycket hårspray.

Disco frisyrer för män

Fetare frisyrer

Greasers hade håret kort och tryckte tillbaka det för att ge det en slät, strukturerad look som var fet. Det var en professionell stil för män som föredrog en ren och stilren bild framför de djärvare 70-talsstilarna. Greaser hår gör comeback genom att hålla baksidan och sidorna kortare och toppen längre för volym och kontrast. Använd en vattenbaserad stylingprodukt om du inte gillar den ursprungliga oljiga looken.

70-talet Greaser frisyrer

Shag frisyr

En lurvig frisyr var inte lika lätt som att odla håret på 70-talet. De bästa shagsnitten var lager med en lugg, och lagren förlängdes ju längre ner på huvudet. Män älskade den lätta attraktionen, såväl som flexibiliteten – du kan använda den elegant eller fylla i de översta lagren. Det är fortfarande en kvalitetslook för moderna män som inte har tid med vax och en kam.

Shag frisyr män

Mann Perm

Brady Bunch gjorde permanenter så kända på 70-talet att alla från Tom Hanks till Al Pachino och Dustin Hoffman provade det, med varierande framgång. Det är lättare att få den rätta looken idag på grund av de många alternativen, med de bästa bindemedlen som involverar blekning från sidan och fylligt, studsande hår ovanpå.

70-talsman permanent hår

Jheri Curl

Jheri Curl var en av de mest populära svarta mäns frisyrer under årtiondet. Uppkallad efter uppfinnaren Jheri Redding, kändisar som Michael Jackson och Rick James slappnade av sina snäva lockar och afros till lösare, mer naturliga lockar som stannade på plats permanent. En Jheri-curl var ett utmärkt alternativ för svart hår, och gav en längre stil utan underhåll. Snygga, glänsande och permanenta, svarta män rockade denna lockiga frisyr från slutet av 70-talet och in på 80-talet.

Jheri Curl

Barten

Även om det inte var en frisyr, gjorde Mark Spitz och Tom Selleck byteshandel till man genom att vinna sju guldmedaljer och jaga bad boys. En ordentlig mustasch innebär att raka bort allt ansiktshår för att lämna en “tache” på överläppen. Det kommer tillbaka på modet eftersom det passar nästan alla frisyrer.

70-tals bart

Korta frisyrer

Alla decenniets frisyrer var inte långa, och några av de bästa hårtrenderna för män på 70-talet var korta. Rena korta hårklippningar som buzz cut, crew cut och sidoparti var populära bland män som ville ha en frisyr med lite underhåll. Dessutom såg Rude Boys och Skinheads till att kort hår fick sin plats genom att välja en nära klippt, rakad frisyr liknande band som The Specials. I slutändan bars de flesta korta mäns frisyrer av affärsmän som Wall Street-typer.

70-tals korta frisyrer för män

Surfing frisyrer

Medan surfarhåret på 50-talet var långt, var surfarhåret på 70-talet kort till medellångt. Nyckeln var den röriga stilen och färgade färgen som fick det att se ut som en solkyss. Allt du behöver göra är att lämna den lurvig på toppen och lägga till blonda höjdpunkter.

Surferhår från 70-talet

Lockigt hår

Curly var trendig eftersom den kombinerades med en mängd olika 70-talsstilar för att ge en snygg och uppfriskande känsla. Än idag kan du visa upp dina lockar med ett lurvigt snitt, en tight pärm eller en lös Jheri-curl.

70-tals män med lockigt hår

Bästa hårprodukterna för 70-tals frisyrer för män

Att styla de bästa herrfrisyrerna från 1970-talet kräver rätt produkter för att uppnå den perfekta finishen. Eftersom många hårklippningar från 70-talet var långa och lager så fick killarna använda mycket hårspray för att behålla stilen. Vissa män föredrog dock klassiska korta frisyrer, och dessa hårklippningar behövde helt enkelt lite hårfett eller kräm. Oljebaserade pomader var populära för fetare frisyrer, medan andra pojkar njöt av nostalgin genom att använda den klassiska hårprodukten för män, Brylcreem.

För att hjälpa dig styla din 70-talsfrisyr, här är de bästa hårprodukterna för män att använda!