25 Bästa Ivy League-frisyrer för män

Ivy League-frisyren är en elegant kombination av den klassiska besättningsskärningen och sidodelen. Även känd som Princeton-frisyren eller Harvard-klippet, börjar Ivy League-klippningen med en kort trim på sidorna, baksidan och toppen, men håller franshåret framför tillräckligt länge för att kamma över till sidan. Denna mångsidiga herr frisyr är idealisk för killar med definierade, maskulina ansiktsdrag som höga kindben och en stark käklinje. Tidlös och elegant, det finns många Ivy League frisyrer att välja mellan som kommer att se bra ut med en avsmalning, blekna eller underskära. För att inspirera din nästa resa till frisören, här är de bästa Ivy League-frisyrerna för män att få just nu.

Ivy League vs Crew Cut

Det är lätt att blanda ihop en Ivy League-frisyr och en besättningsklippning eftersom de är väldigt lika. Intressant nog är Ivy League-klippningen en typ av besättningsklippning men med längre hår i framsidan så att killar kan sopa sina smällar åt sidan. Både Ivy League och besättningen klipper är i allmänhet avsmalnande på baksidan och sidorna, men den extra längden med Princeton-frisyren gör det möjligt för män att styla en sidodelkam över. Som en traditionell gentlemans frisyr erbjuder denna genklippning stil, volym och fyllighet som kan förändra ditt utseende.

Sarmaşık Ligi vs Crew Cut

Oavsett om du är en affärsproffs i behov av en smart snitt eller en college kille som vill ha en all-around ren stil, vill du prata med din frisör om att få Ivy League besättningen klippt. Para ihop en blekning eller underskärning med långt eller kort hår för att uppnå en av de bästa herrhårningarna!

Sarmaşık Ligi Kesintisi

Ivy League frisyr

Klassisk Ivy League-frisyr

En klassisk Ivy League-frisyr använder en hög avsmalning för att klippa av det övre håret från sidorna. Detta gör att du enkelt kan lägga till en sidavskiljning som kan kammas över eller svepas åt sidan för en subtilt polerad stil. Traditionella Ivy League-klipp är synonyma med blont hår, så du kan lägga till höjdpunkter om du vill ha en wow-faktor-estetik.

Klassisk Ivy League-frisyr

Texturerad Ivy League-frisyr

Texturerade Ivy League-hårklippningar är perfekta för män med tjockt eller fint hår, eftersom de är mångsidiga. Om du är välsignad med saftiga lockar bör du odla håret lite mer och rufsa till mittdelen med ett rörigt vax eller lera. Pojkar med fint hår vill framhäva sidoavståndet för att undvika en slapp och livlös överklagande.

Texturerad Ivy League-frisyr

Kort Ivy League-frisyr

Korta Ivy League-hårklippningar är rena och fräscha och kräver lite eller inget underhåll på grund av sin längd. Du måste dock vara försiktig, eftersom en kort Ivy League-look är nästan identisk med en crew cut. För att eliminera eventuell förvirring, maximera en sektion och kamma det övre håret åt sidan. Du kan också välja en längre avsmalning på sidorna eller till och med en medium till kort underskärning. Glöm inte att stubb uppväger denna frisyr perfekt, eftersom det ger extra textur.

Kort Ivy League-frisyr

Medium Ivy League frisyr

En medelstor Ivy League-frisyr kräver minst en tum till en och en halv tum hår framför och mitt på huvudet. På så sätt kan du fortfarande styla den därefter samtidigt som du ser till att din look ser tjock och full av volym ut. För att förändra saker kan du klippa fransen uppåt och åt sidan så att det blir en subtil kontrast som framhäver dina stiliga ansiktsdrag.

Medellång Ivy League-frisyr

Lång Ivy League-frisyr

Den långa Ivy League-frisyren är en trendig och mångsidig version som låter pojkar styla olika frisyrer med längre hår. Genast kommer folk att märka ditt tjocka snitt som nästan är skiktat när det kammas över. Dessutom blir inte denna estetik föråldrad lika snabbt som de andra eftersom det långa håret ovanpå låter dig experimentera med olika stilar, som att byta en kam över fatet för en texturerad modern quiff. Men längre frisyrer kräver mer klippning, underhåll och styling.

Lång Ivy League-frisyr

Moderna Ivy League-frisyrer

En modern Ivy League-frisyr använder huvudkomponenterna i en klassisk frisyr, men den finjusterar dem för en enkel, avslappnad frisyr. Nyckeln är att lämna håret längre upptill med en liknande avsmalning på sidorna så att klippet får mer höjd och volym. Istället för en hård del behöver du en mjuk del som är omgiven av en rörig mittdel för att inkorporera textur. Dessutom bör fransarna borstas uppåt för att undvika ett rent utseende.

Moderna Ivy League-frisyrer

Ivy League Fade Haircut

En Ivy League-skärning med en blekning är ett snyggt sätt att behålla trenden samtidigt som den lägger till en modern twist. Den korta mid-level blekningen är ett utmärkt sätt att se till att det blir en tydlig kontrast mellan de olika delarna av ditt hår, medan den främre och mitten delen är flexibla på grund av den extra längden. Istället för att svepa åt sidan bör du trycka fram håret och fylla upp luggen för en flytande stil som är snygg och snygg.

Ivy League Fade

Side Part Ivy League frisyr

En sidodel Ivy League-frisyr kräver att killarna stylar en hård del och skapar en mer framträdande linje i håret upptill. När du delar håret åt sidan kan du styla en mjuk del som ser ut som en kam över eller designa ett definierat snitt som direkt sticker ut. Dessutom kompletterar avdelaren längre sidor, vilket gör att du kan använda en underskärning istället för en avsmalning eller tona. För en iögonfallande del, fukta håret och borsta tillbaka det innan du använder en fin kam för att få en ren hård sidodel.

Side Part Ivy League frisyr

Ivy League underklippt frisyr

En Ivy League med undercut är en fantastisk stil som får dig att framstå som mer ungdomlig. För en modern trend som är på plats, kan du kombinera långt topphår med ett medellångt till långt underklipp på sidorna. Pojkar som vill ha en edgy vädjan bör överväga en offline undercut.

Ivy League underklippt frisyr

JFK frisyr

John F. Kennedy stylade den ikoniska Ivy League-frisyren som USA:s president. JFK-frisyren har en klassisk avsmalning på sidorna och baksidan med tjockt, längre hår ovanpå. Strukturerad och flytande, JFK:s frisyr har alltid karaktäriserats som ungdomlig och sofistikerad, och symboliserar den perfekta, stiliga pojkaktiga looken som många unga män på Harvard, Princeton och Yale håller fast vid. Oavsett om du är på en temafest eller vill använda den här stilen som din vardagslook, kan pojkar inte gå fel med denna rena frisyr om du använder en hårprodukt av hög kvalitet.

JFK frisyr

Curly Ivy League frisyr

En Ivy League-frisyr är ett smickrande sätt att visa upp dina naturliga lockar. Som alltid behöver du avsmalnande sidor och längre hår upptill, men du bör välja längden utifrån dina lockar. Män med snäva, studsiga lockar föredrar mer hår framtill och i mitten eftersom det utnyttjar dina strukturerade veck. Pojkar med vågor bör hålla det kortare eftersom ditt hår är rakare och inte så lätt att se.

Curly Ivy League frisyr

Ivy League frisyr med hård del

Det finns mjuka sektioner, definierade sektioner och en Ivy League-frisyr med en hård sektion. Till skillnad från de andra varianterna av denna stil, rakas en del in i hårfästet som sidan av ditt huvud, vilket orsakar en mer avkopplad stämning. Det är ett bra val för män med platt hår, eftersom det gör att du lättare kan gruppera hårstråna och förhindrar att klippet faller platt.

Ivy League frisyr med hård del

Smutsiga Ivy League-hårklippningar

En rörig Ivy League-frisyr är för män som inte bryr sig om den polerade middagsestetiken. Istället föredrar du en enkel attraktion som är rörig och avslappnad utan att vara vild. Efter att ha växt ut håret upptill och förkortat på sidorna är det bäst att använda spackel eller lera för den perfekta strukturen innan du avslutar det med en lätt applicering av hårspray.

Smutsiga Ivy League-hårklippningar

Asian Ivy League frisyr

De flesta asiatiska män är välsignade med tjockt rakt hår, vilket ger dig mycket flexibilitet när det kommer till din frisyr. En asiatisk Ivy League-frisyr är dock ett utmärkt alternativ, eftersom ditt raka hår är en perfekt partner för preppy-stilen som är populär bland högskolor runt om i USA. Pojkar bör bara undvika att gå överbord med hårprodukten. Tjockt hår är svårt att separera eftersom det kan se fett ut, så börja med en liten mängd pomada, vax eller lera.

Asian Ivy League frisyr

Ivy League-frisyr för vikande hårfäste

En Ivy League-frisyr för ett vikande hårfäste är ett smart sätt att täcka hål i luggen eller framför håret. Tricket är att placera den del bredvid hårfästet som är störst och sedan kamma över håret till andra sidan. Som vanligt ska män med slappt hår hålla allt kort och snyggt.

Ivy League-frisyr för vikande hårfäste

Rätt ansiktsform för Ivy League-frisyren

En Ivy League-frisyr kan förlänga ditt ansikte och hindra det från att se för runt eller fyrkantigt ut. Tänk på Leonardo DiCaprio, som använder sidosvetsad lugg för att komplettera sina runda drag. Kombinerat med en taper fade eller undercut på baksidan och sidorna med tjockt längre hår på toppen, kan pojkar styla alla de mest populära korta hårklippningarna hela veckan.

Rätt ansiktsform för Ivy League-frisyr

Hur man begär en Ivy League-frisyr

Att begära en Ivy League-frisyr kräver effektiv kommunikation med din frisör. Vissa pojkar föredrar att visa en bild av den frisyr de vill uppnå, medan andra helt enkelt beskriver snitten, stilarna och längderna de vill ha. Din frisör bör använda klippare på sidorna och baksidan, och sax för att klippa rätt längd upptill.

Hur man begär en Ivy League-frisyr |

Börja med att berätta för din frisör att du vill ha en längre besättningsklippning med en blekning eller underskärning på sidorna. Du måste bestämma om du vill ha en hög, medium eller låg blekning och om du vill ha den avsmalnande eller blandad in i huden för en hårklippning med kal blekning.

För håret på toppen kan du lämna det 1 till 2 tum över hela huvudet, men längden framför bör vara lite längre för att rymma den sidosvetsade frisyren. Till exempel kan du be om en tum framför för ett kort snitt, 2 tum på luggen för en medellängd stil, eller 3 tum på luggen för en lång sektion.

Skaffa frisyren Ivy League Crew Cut

För att styla din Ivy League-frisyr, använd en kvalitetshårprodukt med medium till starkt fäste och låg glans eller matt finish. Hållet kommer att ge den lite volym och flyt, medan den strukturerade looken ger en naturlig fyllighet.