7 Bästa korta frisyrer för runda ansikten

Alla föds med sin egen unika ansiktsstruktur. Du kanske har ett runt ansikte, fyrkantigt ansikte eller triangel ansikte, och med det kommer några fantastiska korta frisyrer som kan hjälpa till att framhäva de bästa egenskaperna i din ansiktsstruktur. Vissa människor som har ett runt ansikte gillar inte sina kindben och drar sig mot stilar som täcker det. Istället för att täcka över dina funktioner, hitta sätt att lyfta fram dem.

Med ett runt ansikte faller pannan, kindbenen och käklinjen inom samma linje och är nästan lika breda. Vanligtvis har ett runt ansikte mjuka drag och inga skarpa vinklar, varför en kort frisyr är bra att visa upp den.

Runt ansikte kort frisyr

När det kommer till att ha ett runt ansikte kan snittet göra stor skillnad. Du vill välja ett snitt och en stil som får ditt runda ansikte att se längre ut. Det bästa snittet för att hjälpa dig med detta är en bob. Bobs är supermångsidiga och du har många alternativ när det kommer till styling av dem. En lurvig bob är elegant och kan se fantastisk ut på vem som helst. Om du bestämmer dig för att gå med en kortare bob kan det hjälpa till att förlänga ditt ansikte. Att välja en kortare bob kommer att hjälpa ditt hår att bli plattare, se bara till att du inte använder den klassiska bob eftersom det kan hjälpa till att lägga till rundhet i ansiktet.

En pixie cut är en annan bra stil att välja när det gäller att ha ett runt ansikte. En nisse med många lager hjälper till att dra uppmärksamheten till platser som din panna och få ditt ansikte att se tunnare ut. En beskuren pixie är en av go-tos för ett runt ansikte, och det beror på att den kontrollerar alla rutor för vad ett runt ansikte behöver. Sidodelen hjälper till att förlänga ditt ansikte medan baksidan kan ge mycket volym.

Om du inte är så sugen på att ändra hela stilen kan du välja att lägga till lugg istället. Smällar är ett bra sätt att hjälpa ditt ansikte att se längre och tunnare ut, särskilt om du ska ha en stil som sveper i sidan.


Frisyrer för runda ansikten

Om du redan har det perfekta snittet för ditt runda ansikte kan det bero på stil. Att skapa en mittdel är ett bra sätt att lägga till längd till ditt ansikte utan att behöva arbeta mycket med håret. Att ha en supersnygg och rak stil kan också dra ner någons ögon, vilket skapar en illusion av ett längre ansikte bara genom att håret stylas annorlunda.

Bouncy lager kan lägga till mycket textur och rörelse till ditt hår, vilket alla vill ha, och det kan ta lite uppmärksamhet från ditt runda ansikte. Du kan också lägga till några mjuka lockar till dina lager för att få dina drag att se mindre dramatiska ut och ge ett mjukare utseende istället.

För hästsvansälskare är en rörig hästsvans ett bra alternativ för ett runt ansikte. Det kan hjälpa till att mjuka upp ditt ansikte och accentuera dina drag. Om du ska på ett event och behöver en mer elegant stil, prova en kort updo. Det tar bort uppmärksamheten från ditt runda ansikte men ser fortfarande fantastiskt ut.

Unika stilar för runda ansikten

Att gå utanför boxen med ett runt ansikte kan alltid vara en bra idé och du kan låta dina kreativa safter flyga. Att prova en dramatisk look, som en pompadour, är en bra och universell frisyr. Det kommer att lägga till massor av volym till ditt, vilket kan få fram de bästa egenskaperna hos ett runt ansikte. Om du vill ha ett superunik snitt, prova ett vinklat snitt. Den kan accentuera dina egenskaper och har den perfekta off-center-looken.

En klassisk vågig lob är också en bra stil att välja mellan. Det är populärt just nu och ger dig precis tillräckligt med längd för att arbeta med ett runt ansikte. De strandiga vågorna kommer att lägga till textur till hela ditt ansikte och mjuka upp utseendet för den ultimata stilen.

Om färg är något du verkligen gillar med ditt hår, prova en balayage-stil. Det är en av de trendigaste färgerna som händer just nu och kan fungera med nästan vem som helst. Om du inte gillar att bli blond kan du ändra balayagen till en röd eller ljusbrun för att matcha din egen stil.

Även om det finns egenskaper om ditt runda ansikte som du hatar, kommer frisyrerna och färgerna som vi har nämnt att hjälpa dina bästa egenskaper att sticka ut och få dig att bli kär i ditt runda ansikte.