Bästa 80-talsfrisyrerna för män

80-talet var en ikonisk tid för herrmode, stil och hår. Inte överraskande överlevde många 80-talsfrisyrer för män decenniet, fördes in på 90-talet och ser till och med en uppsving idag, om än i modifierade former med moderna vändningar. Från permanent till den höga blekningen till slät bakåt hår, 1980-talets frisyrer handlade om fantastiska frisyrer och fantastiska stilar. Oavsett om du vill ha en retrolook eller bara forska om trender från de senaste decennierna, här är de coolaste 80-talsfrisyrerna för män att rocka på den tiden! Låt oss utforska hur män klippte och stylade sitt hår på 80-talet!

1980-tals frisyrer för män

Perm

Inget skriker 80-tal mer än mäns permanenta hår. En favorit bland rockstjärnor som Bon Jovi, denna frisyr var strukturerad och voluminös. En permanent skapades genom att behandla håret genom en specifik process, och var det bästa sättet att omfamna kulturella trender. Lockigt hår har förändrats under åren för att skapa något med mindre puff och mer definition.

Perm Men från 80-taletPermanent hår för mänStort hår med volym

När det kom till mäns frisyrer ansågs standard stort hår med volym vara ett av de bästa alternativen. Tänk på David Hasselhoff i Knight Rider – svalt, tjockt långt hår med förbättrat flyt och fyllighet. Den här 80-talsfrisyren ritades vanligtvis med hjälp av hårspray och lite kamning, och var en av decenniets mest fashionabla och minnesvärda looks.

Stort herrhår med volymStort hår med volymHigh Top Fade

Män med naturligt hår omfamnade den höga toppskålen på 1980-talet. Med extra längd på toppen som var perfekt trimmad till en fyrkantig form och en ren blekning på sidorna och baksidan, var hårklippningen med en hög topp visuellt slående och utan ansträngning unik. Noggrant placerad stylingprodukt och ren viljestyrka var nödvändigt för att hålla formen på plats hela dagen.

80-tals High Top Fade-hårklippningarHigh Top FadeRyggklippt hår

För män som ville ha något smalt var rakt hår vägen att gå. Stilig och maskulin, denna retrofrisyr var en favorit bland både Hollywood-eliten och aktiemäklarna på Wall Street. Lätt att klippa och lätt att styla, den släta frisyren behöver en bra frisyr med en stark stylingprodukt för den perfekta glänsande finishen. I slutändan har slicked back-stilar utvecklats över tiden. Den moderna versionen av den släta ryggen har nu en blekning eller underskärning på sidorna och baksidan.

80 slitna hårRyggklippt hårJheri Curl

Michael Jackson blev känd av kungen av pop själv, och favoriserade den karakteristiska Jheri-curlen på 80-talet. Många afroamerikanska artister följde i hans fotspår, liksom ett antal tonåringar runt om i världen som ville omfamna denna fashionabla frisyr. Denna glänsande frisyr är strukturerad och perfekt stylad och gjordes med en specifik kemisk behandling som ges i frisörsalonger och salonger över hela världen.

See also  30 Hårklippningar för män med tjockt hår

Jheri Curl från 80-taletJheri CurlBuzz Cut

Den ultimata korta frisyren som kräver lite underhåll, buzz cut har varit trendig i årtionden. Fräscht och maskulint, kort hår fungerar bra för män som vill kunna göra sig redo med minimal ansträngning. Du behöver lite allmänt underhåll för att hålla ditt hår kort, men totalt sett är detta ett bra alternativ för män som drar sig för styling. Du behöver inte vara i militären för att omfamna denna trubbiga look, eftersom den anses smickrande för en mängd olika ansiktsformer.

80-tal korthåriga mänBuzz CutMohawk

Mr T banade väg för mohawken på 1980-talet. En favorit bland män som också förkroppsligade punkmusikrörelsen, den vågade mohawkfrisyren var perfekt för dem med en kant. Mohawkens höjd och övergripande stil varierade beroende på preferenser, men stilen var ändå slående. Klipp genom att raka sidorna och tillbaka ner till huden medan det bara finns en remsa av hår i mitten, långa mohawk-stilar uppnås med stark stylinggel. Den moderna varianten parar en mohawk med en blekning eller underskärning för att skapa en mindre extrem finish.

Mohawk från 80-taletMohawk bleknarMulgat hår

Även om man ser tillbaka på mullet hår målar denna frisyr i ett lite smickrande ljus, var det ett ögonblick på 80-talet då detta var en av de mest trendiga stilarna som fanns. Anmärkningsvärda kändisar som Billy Ray Vaughn och Rob Lowe rockade den här looken som var delvis rörig och delvis elegant. Det här är en av få frisyrer som förmodligen inte kommer att se en återupplivning när trenderna kommer tillbaka.

Mullet hår från 80-taletMulgat hårSnyggt pojkhår

Om du var preppy på 1980-talet valde du förmodligen den vackra pojkfrisyren. Trimmad med minsta antydan till textur var detta en populär look för män som ville ha en pålitlig look. Mest igenkänd på Emilio Estevez, denna frisyr föredrogs av många som ville ha ett tamt alternativ till andra populära stilar.

Snyggt pojkhårPretty Boy frisyrerFärgat hår

Fet och iögonfallande, färgat hår föredrogs av män som ville sticka ut i mängden. Vanligt bland de involverade i punkrörelsen var hårfärg lika populärt för män som det var för kvinnor. Oavsett om det var blått, grönt, rött eller något däremellan var denna trend ett enkelt sätt att visa upp din egen unika stil.

See also  32 Bästa trendiga korta hårklippningar för män att prova 2023

80-talsfärgat hår mänHårfärgsidéer för mänPigg hår

Populärt av Billy Idol kombinerades taggigt hår ofta med blonda höjdpunkter eller frostade toppar. Tillverkad med starkt hållande hårgelé, tog den taggiga looken hängivenhet och koncentration till perfektion. Oavsett om du vill ha korta eller långa, tjocka eller tunna, snygga eller röriga, har taggiga frisyrer alltid varit trendiga och moderiktiga.

80-tals taggiga hår mänTaggiga frisyrer mänFjädrat hår

Fjäderhår var inte bara för Farrah Fawcett. Frisyren såg en ökning i popularitet bland manliga kändisar som James Spader, som gjorde denna texturerade frisyr cool och klassisk. Om du har sett och älskat en film som producerades under 1980-talet, har du förmodligen sett hur fjäderhårets utseende skakades av män i denna generation.

80-tals fjäderhår för mänMän med fjäderhår80-tals Rockstar-frisyrer

Var skulle detta decennium vara utan 80-talets rockstjärnefrisyrer populariserade av band som Poison, Mötley Crüe och Bon Jovi? Oavsett om de omfamnar volym och hårspray eller använder stylinggel för att skapa en definierande look, var dessa frisyrer kända för att vara vågade. Med lite dedikerade retas och perfekt placerade produkter kunde män efterlikna sina favoritmusiker för en utekväll.

80-tals Rockstar-frisyrerRockstar frisyrerKlassisk rockabilly

Omfamna din inre James Dean med en klassisk rockabilly-frisyr. Även känd som greaser hair, rebelliska rockabilly herrfrisyrer gjordes först populära av filmstjärnor och sångare på 1950-talet. Denna look upplevde en återväxt i popularitet på 1980-talet, tack vare The Outsiders. De ikoniska skådespelarna i denna berömda film omfamnade rockabilly-stilen med perfekt stylat hår som hölls på plats med generös användning av pomader.

80-talsklassiker rockabillyRockabilly frisyrer80-tals punk hår

Sid Vicious är ett av de mest anmärkningsvärda exemplen på 80-talets punkhårtrend som tog världen med storm. Mohawks, taggigt hår och färgat hår var bara en handfull alternativ tillgängliga för män som ville se coola och edgy ut. Liberty spikar, vassa underskärningar och smala pompadourer var också inbäddade i denna rörelse. Stilen du valde dikterades av ditt engagemang för denna högljudda livsstil i ditt ansikte.

80-tals punk hårPunk hårNär det kommer till rakning är den elektriska rakhyveln ett vårdverktyg som kommer att förändra ditt liv. Elektrisk…

Rate this post