Hair Tonic: Vad är det och hur man använder denna hårprodukt för män

Hårtonic är en av de mest populära hårprodukterna för män. Tonika får håret att se glänsande och friskt ut samtidigt som det ger ett lätt grepp som gör att du kan styla ditt hår. Även om stylinggeler, oljebaserade pomader och mousser tog över på 50- och 60-talen, gör hårtonic en comeback när klassisk rakning och traditionella vårdprodukter är tillbaka på modet. Om du vill experimentera med en ny stylingprodukt, kolla in vår guide till hårtonic för män. Vi kommer att täcka allt från vad det är, vad det gör, hur man använder det och de bästa tonic hårprodukterna för män att få just nu!

Vad är Hårtonic?

Hair tonic är en stylingprodukt med ett löst grepp som oftast säljs i flytande form. Vissa tonics har rengöringsingredienser som hjälper till att tvätta bort andra hårprodukter och bygga upp nedbrytningar, medan andra har attraktiva dofter. Men huvudsyftet med någon hårtonic är att hjälpa till att styla ditt hår med en våt look som inte kommer att tynga ner din frisyr. Medan gamla tonic gjordes med mineralolja eller vaselin, kommer moderna tonic hårprodukter i icke-fet formler.

Tonic för hårVad gör Hårtonic?

Hårtonic hjälper till att tillföra fukt till mäns hår, vilket gör att det ser glänsande och blött ut. Tonic har ett lätt till medium hållning, så den används ofta för slät rygg, överkammat eller rörigt hår när du inte vill ha en tung eller stel look. Andra fördelar med hårtonic inkluderar att återfukta torrt hår, återfukta en torr hårbotten, stoppa mjäll, minska kluvna toppar och allmänt reparera skadat hår.

Barberare använder ofta tonic för att hjälpa klipparen och saxen att klippa igenom håret lättare. Du hittar det ofta i sprayflaskor på traditionella frisörsalonger. Om din frisör erbjuder en hårbottenmassage kan han/hon använda tonicen som en lotion för att stimulera håret och hårbotten.

Vad gör Hair TonicHur man använder hårtonic

Att använda en hårtonic är lika enkelt som att köra den genom håret efter att du har duschat eller återfuktat håret.

Med fuktigt hår, applicera lite tonic på handflatorna och gnugga ihop händerna för att fördela jämnt. Använd båda händerna och massera in tonicen noggrant i håret och hårbotten och täck hela huvudet. Använd en kam för att fördela tonicen jämnt i håret och styla därefter. När ditt hår har stylats för att uppnå önskat utseende kan pojkar föna håret på plats.

See also  20+ eBoy-frisyridéer för varje 2022 TikTok-stjärna

Du behöver bara en liten mängd hårtonic för stylingändamål, men om du har särskilt tjockt hår eller torr hårbotten kan du behöva öka hur mycket du använder. Experimentera gärna med hur mycket tonic du använder för att hitta den mängd som passar din hårtyp, längd och frisyr. Vissa män använder även hårtonic på ansiktshår och polisonger.

Hur man använder hårtonicBästa hårtonic produkter för män

Att hitta den bästa tonic hårprodukten för dig kan göra stor skillnad i utseende och stil. Hårtonic för män kan fräscha upp och vitalisera ditt hår samtidigt som du kan styla en stilig gammaldags frisyr. Men gentleman är inte begränsad till bara klassiska herrfrisyrer; Den våta looken kan appliceras på många moderna stilar som kräver en glänsande finish. Om du letar efter alternativ för att komma igång, kolla in de bästa hårtonicerna för män på marknaden och börja med vårt bästa urval från Reuzel.

Reuzel Hårtonic

Reuzel Hair TonicMed en klassisk throwback-look och doft ger Reuzel Hair Tonic en produkt som påminner om tider då tonic fanns i allas hem. Denna oljefria hårtonic är avsedd att hjälpa till att rengöra håret och ge ett lätt grepp utan att vara för tungt. Den är perfekt för att återställa håret utan att rengöra det helt. Reuzels formula är designad för att efterlikna en klassisk formula och luktar faktiskt lika gott, om inte bättre, än de tonics som används i gamla frisörer. Denna produkt använder trollhassel som ett naturligt sammandragande extrakt av nässlor för att göra ditt hår glänsande, rosmarinextrakt för att återfukta dina hårstrån, pepparrotsrot för att stärka folliklarna och en växtbaserad alkohol för att mjuka upp dina lockar. Topprankad och helt naturlig, Rezuel Hair Tonic för män är den bästa produkten som finns.

See also  30+ Haklånga frisyrer för en mer feminin look

Lucky Tiger 3 Purpose Hårtonic

Lucky Tiger 3 Purpose Hair TonicEn annan klassiker, Lucky Tiger, erbjuder en hårtonic som är avsedd för styling. En fantastisk blandning av närande olja och en underbar doft, denna tonic kommer att hålla ditt hår bra hela dagen lång. Denna tonic produkt har en kännetecknande stickande känsla i hårbotten som garanterat transporterar dig tillbaka till tidigare frisörsalonger.

Clubman Pinaud Hårtonic

Clubman Pinaud Hair TonicPinaud har tillverkat fina hårprodukter sedan de började erbjuda produkter i början av 1800-talet. Den ikoniska fransmannen i helklänning på etiketten är synonymt med klassisk herrstyling. Denna hårtonic kommer att hålla ditt hår friskt och snyggt hela dagen. Formulan är designad för att ge en glänsande finish samtidigt som den förhindrar torrhet och ger näring till håret. Perfekt för alla hårtyper, Pinaud’s Clubman Hair Tonic är en icke-fet produkt som du kommer att älska att använda.

Jeris Hårtonic

Jeris hårtonicEtt annat erbjudande från det klassiska märket, Jeris Hair Tonic är en fantastisk subtil tonic som kommer att behålla din välvårdade frisyr hela dagen. Med en icke-fet formula som är lätt att använda, kommer denna stylingprodukt med ett lätt grepp som ger håret massor av volym och glans utan att tynga ner det. Som en oljefri tonic är denna lättare än andra tonic på den här listan, men ger ändå en glansig våt look. Doften är en klassisk barbershop-doft som kommer att dofta gott på alla män.

Vitalis Hårtonic

Vitalis hårtonicSom en av 60-talets mest populära tonic, marknadsfördes Vitalis Hair Tonic ursprungligen som ett alternativ till den tidens tunga, oljiga oljebaserade pomadan. Tillverkad för exklusiva män som ville ha en slät, glänsande finish utan att se ut som ett barn med fett hår, kommer Vitalis att lämna ditt hår snyggt och snyggt för en ren look. Denna tonicprodukt kommer att ge dig glans utan att vara för stel och den icke-oljiga formulan är perfekt för alla typer av hår. Applicera den för lite extra kontroll och glans när du fönar frisyren på plats.

Rate this post