Hårklippningsnummer – Hårklippare storlekar för män

Antal hårklippningar och hårklippningsstorlekar har förvirrat män i flera år. Oavsett om du besöker en frisörsalong för första gången eller lär dig klippa ditt eget hår med ett frisyrset är det viktigt att veta vilka längder som motsvarar olika storlekar på frisyren. I den här guiden kommer vi att avmystifiera antalet hårklippningar och storlekar med buzz cut och blekna genom att ange längden på håret som varje klippnummer representerar.

Hårklippningsnummer och Clipper Guard-storlekar

Låt oss börja från grunderna om det finns några kvinnor som planerar att hjälpa sina män att trimma ansikts- eller hårbottenhår. Siffror för hårklippning hänvisar till klippskyddsstorlekar, och du kan hitta siffran etsad i själva skyddet. De flesta hårklippningar har 8 skydd, och varje hårklippsstorlek representerar mängden hår som blir kvar när de används. Ju större antal, desto längre klippning. De flesta märken som Oster, Wahl och Andis använder ofta 1/8 tums steg.

Att till exempel begära en “Number 2 Haircut” innebär att # 2-skyddet fästs på klipparen för att lämna kvar 1/4 tum hår på hårbotten. På samma sätt är en “Nummer 1 frisyr” en mycket kort frisyr som motsvarar en längd på 1/8 tum; en “Number 3 Haircut” klippt till 3/8 tum; och ett “Nummer 4” är medellängden på 1/2 tum. På detta sätt kan en man begära en klippning med nummer 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 8, där “Nummer 0” betyder att inget skydd används, vilket resulterar i en nästan rakad look med 1 /16 tum hår kvar.

Snabbreferens för hårklippningsstorlekar

Hårklippningsstorlekar

Här är klippningsnumren och deras respektive klippstorlekar (längder):

Nummer 1 – en åttondels tum Nummer 2 – en fjärdedel av en tum Nummer 3 – tre åttondelar av en tum Nummer 4 – en halv tum Nummer 5 – fem åttondelar av en tum Nummer 6 – tre fjärdedelar av en tum Nummer 7 – sju åttondelar av en tum Nummer 8 – en tum

Nummer 0 frisyr

En “Nummer 0 Haircut” har inget skydd fäst och använder därför det permanenta skyddet som är fäst på gräsklipparen för en genväg. En nolla används ofta för att ge ett mycket kort buzz cut eller nästan blek hud, så att hårbotten exponeras.

Nummer 0 Hårklippning - Buzz Cut

Nummer 1 frisyr

En “Nummer 1 frisyr” är cirka 1/8 tum, vilket är något längre än ett nummer noll. Skyddet # 1 är fortfarande idealiskt för buzz cuts, eller så kan du använda det för att minska eller tona från olika nummer. Vi rekommenderar dock inte ett snitt nummer 1 om du inte vill att hårbotten ska synas.

Nummer 1 frisyr - Buzz Cut

Nummer 2 frisyr

“Number 2 Haircut” är en av de mest populära hårklippningarna för blekande hårklippningar. Inte för kort eller lång, # 2 ger dig 1/4 tum i längd, vilket ger en fylligare frisyr som inte exponerar hårbotten. Ett nummer 2 är ett säkert kort för pojkar med tunt hår och är förmodligen perfekt för tjockt hår.

Nummer 2 Hårklippning - Buzz Cut

Nummer 3 frisyr

“Number 3 Haircut” klipper håret ner till 3/8 av en tum, och är i allmänhet den längsta klippstorleken de flesta frisörer kommer att använda för att behålla korta bleka sidor. Å andra sidan kan en # 3 också användas ovanpå för en längre buzz cut-stil (t.ex. burr cut).

Nummer 3 frisyr - Buzz Cut

Nummer 4 frisyr

En “Number 4 Haircut” lämnar håret 1/2 tum långt, vilket gör det till medellängden på klippskyddet. Med storleken # 4 kan du börja klippa en borste eller en besättning, som liknar en buzz cut, men som inkluderar en hudblekning på sidorna och längre hår på toppen. Siffran 4 fungerar bra för både tjockt och tunt hår.

Nummer 4 Hårklippning - Buzz Cut

Nummer 5 hårklippningar

“Nummer 5 Haircut”-längden är 5/8 av en tum, även om de flesta märken använder # 5 och # 6 klippskydd för avsmalnande styling.

Nummer 5 Hårklippning - Crew Cut

Nummer 6 Hårklippningar

“Nummer 6 Haircut” är 3/4 tum lång. Som nämnts ovan är storleken #6 reserverad för att smalna av ditt hår.

Nummer 6 Hårklippning - Crew Cut

Nummer 7 Hårklippningar

“Number 7 Haircut” är ett 7/8 tum långt klipp. På grund av sin längd kan # 7 användas för att styla en crew cut för män med tjockt hår. Men kom bara ihåg att använda ett skydd i mindre storlek (t.ex. # 1, 2, 3 och 4) för att torka av håret på sidorna.

Nummer 8 hårklippningar

Slutligen, “Number 8 Haircut” är en tum lång och representerar den längsta klippstorleken som gjorts i USA. Även om det inte ofta används för att ge en blek frisyr, är # 8 ett lat sätt att trimma ditt hår ovanpå huvudet samtidigt som du använder en # 1, 2 eller 3 på sidorna.