Kostnader för hårförlängning 2022: Mänskliga eller syntetiska och andra typer

Nuförtiden är det väldigt populärt att lägga till hårförlängningar för att ge håret lite volym och liv, eftersom det gör jobbet. Det finns många olika typer av hårförlängningar som clip-ins, sömmar, tejp in och så vidare, de har alla olika kostnader.

Att köpa en hårförlängning beror till stor del på vilken typ av hår som används och vilken typ av hårförlängning. Andra faktorer som kvalitet, kvantitet och längd på håret påverkar också hur mycket hårförlängning kostar.

Typ av hår som används

Det finns två klasser av hårförlängningar, och det är de mänskligt hår och syntetiskt hår. Även om människohår är dyrare än syntetiskt hår, är det av bättre kvalitet, ser mer naturligt ut och erbjuder fler stylingalternativ.

Människohårförlängningar

Människohårförlängningar skördas vanligtvis från mänskliga donatorer. Det naturliga proteinet i den ger den en mer fuktig, mjukare och silkeslen konsistens. Precis som ditt naturliga hår kan det enkelt klippas eller stylas med värme och är mindre benäget att mattas eller trasslas ihop.

Människohårförlängningar är ganska dyra jämfört med sina syntetiska motsvarigheter på grund av tillverkningsprocessen – Multi-tonal teknologi används. Det är därför mänskliga hårförlängningar finns i ultranaturliga nyanser, vanligtvis ascetoner som tillåter toning och färgning för att matcha ditt hår. Med rätt vård kan hårförlängningar hålla i upp till 24 månader eller mer.

Bortsett från utseendet och strukturen kan ett bränntest hjälpa till att skilja människohår från syntetiskt hår. När människohår antänds brinner det långsamt, med lite eller ingen rök. Efter att ha bränts kan människohår lätt aska av.

Vanligtvis kostar det att köpa en Enbart mänsklig hårförlängning kan kosta allt från SEK 735 till SEK 4000, utan installation. Det betyder att det kommer att kosta extra pengar att få hårförlängningen installerad av en professionell.Syntetiskt hår, å andra sidan, är mycket billigare än människohår. Vissa av funktionerna lämnar dock mer övrigt att önska.

Den innehåller till exempel inget naturligt hår, bara plast och specialfibrer. Med frånvaron av naturligt protein kan syntetiskt hår inte behålla fukt, och ser därför torrt ut och känns. Ibland är det svårt att köra en borste genom syntetiskt hår, vilket gör det benäget att trassla eller matta.

Även om de är gjorda för att se naturliga ut, finns det vanligtvis ett “originalt” utseende på syntetiskt hår.

Annat än det finns det vissa saker du inte kan göra med syntetiska hårförlängningar som du skulle göra med mänskliga hårförlängningar.

För det första bör du aldrig färga syntetiskt hår, eftersom kemikalierna i hårfärgning kommer att förstöra det.

Syntetiskt hår gillar inte värme. Nej va! Gör det inte. Värmen kommer att göra viss skada på dem. Utan användning av locktång, hårtork eller strykjärn är stylingmöjligheterna mycket begränsade med denna hårklass.

Även att hålla syntetiskt hår i direkt kontakt med solljus under långa perioder är tillräckligt för att minska den redan korta livslängden, som vanligtvis är 2 till 3 månader.

See also  7 Bästa korta frisyrer för runda ansikten

Till skillnad från människohår brinner syntetiskt hår snabbare när det lyser upp, vilket ger svart rök. Håret smälter snabbt och klumpar ihop sig. Syntetiska hårförlängningar kostar vanligtvis inte mer än SEK 1000. Ja, de är väldigt prisvärda.

Typ av hårförlängning

En annan viktig sak som avgör kostnaden för hårförlängning är typen av hårförlängning. De olika typerna av hårförlängningar inkluderar Clip-in, Sew-in, Micro-link, Tape-in ​​och I-Tip. Låt oss ta en närmare titt på dem.

Clip-in förlängningarFrån namnet kan du säga att denna hårförlängning innebär användning av klipp. Hårstråna limmas eller sys fast på element som kommer med fästa clips. Du använder klämmorna för att fästa hårinslagen på dina rötter. Så de kan enkelt installeras och tas bort utan hjälp av en professionell.

Clip-in extensions är ett tillfälligt alternativ och de skadar inte ditt naturliga hår när de används tillfälligt. De är perfekta om du vill ge längd eller volym till ditt naturliga hår. Det sparar dig från att spendera en förmögenhet på att skaffa och underhålla en permanent hårförlängning.

Oavsett om du planerar att använda clip-ins dagligen eller för speciella tillfällen, se till att ta bort dem innan du går och lägger dig så att ditt hår inte trasslar ihop sig. Det kommer att bidra till att förlänga livet. De kan hålla i upp till 2 månader, även om de används dagligen. Beroende på vilken typ av hår som används kan en clip-in extension kosta mellan SEK 1000 och SEK 5.000.

Insydda förlängningarInsydda förlängningar sys på naturliga flätor. Det naturliga håret flätas tätt mot hårbotten, vilket ger basen som förlängningen fästs på. Ring efter hjälp från en professionell för att installera och ta bort sömmar. När någon annan tar hand om det är det mindre troligt att du får hårskador.

Att sy är populärt för sitt rimliga pris och långa livslängd. När de väl har installerats och underhållits på rätt sätt kan anfallen pågå i så länge som 2 månader. Denna typ av hårförlängning kräver inte användning av värme, så ditt hår är säkert i det avseendet. Men beroende på hur känslig hårbotten är kan trycket från flätningen och sömnaden irritera hårbotten. I vissa andra fall utgör hårbottenspänningen en risk för hårbrott. Därför behovet av tjänster från en professionell.

Denna installationsmetod är perfekt för personer med tjockt hår. Det finns flätsömmar (platta spår eller skeppsspår) som passar personer med väldigt tunt hår. Flätlösa sömmar använder små silikonbelagda pärlor för att fästa beröringen till det naturliga håret. Vanligtvis är kostnaden för en sömnad Hårförlängningar varierar från SEK 1250 till SEK 5,400.

Microlink-tilläggPärlor med inslag av hår virkade på det är fästa på det naturliga håret i små sektioner. En professionell måste ansvara för installation och borttagning av micro-link hårförlängningar.

See also  30 Kvinnliga mulletlooks som måste provas i år

Micro-link extensions är säkra för ditt hår eftersom ingen värme används för att installera dem. Även om de kan hålla i så länge som 2 månader, måste pärlorna dras åt till rötterna varje månad. I genomsnitt kostar mikrolänkar mellan SEK 2000 och SEK 15.000.

Tejpa-in förlängningarRapunzel of Sweden @ Youtube

Denna typ av hårförlängning fästs på håret med hjälp av ett lim. Tape-ins kommer som små delar av håret fästa på dubbelsidig keratintejp. Ditt naturliga hår placeras mellan två sektioner av tejp. Du kommer att acceptera att du behöver en professionell för att installera och ta bort tape-ins.

Av alla hårförlängningstyper var tejp-insättningarna plattare vid rötterna. Tack vare den tunna och platta tejpen döljs fästet, vilket ger håret ett sömlöst utseende. Limmet utgör dock en risk för hårskador på sikt. Så det är viktigt att inte installera eller ta bort tape-ins själv. Självklart, om du är proffs vet du vad du ska göra.

Tape-in-förlängningar anses vara ett semipermanent alternativ som kan hålla i upp till 2 månader innan de tas bort och efterföljande ominstallation. Var särskilt uppmärksam på de hårprodukter som används eftersom vanligt hårschampo, balsam och oljebaserade produkter gör att limmet glider in i håret och skadar håret. Tejpförlängningar kan kostar mellan SEK 1600 och  SEK 10.000, beroende på bland annat frisören.

I-Tip-förlängningarI-Tips liknar mikrolänkar genom att de båda använder mikropärlor. I-Tip löshår är hårstrån som hålls ihop i spetsen med keratin. Den limmade spetsen ser ut som ett snöre. Detta hår fästs sedan på det naturliga håret med hjälp av mikropärlor. När de är korrekt installerade är I-Tips nästan omöjliga att upptäcka, vilket förbättrar ett naturligt utseende.

Eftersom det inte behövs värme eller lim, och ingen flätning krävs, är I-Tips lätt den säkraste typen av hårförlängning på marknaden. De kan hålla längre än andra förlängningar, upp till 4 månader. Du har bara periodiska besök för att dra åt pärlorna närmare rötterna eftersom ny tillväxt kommer att flytta dem längre ner i hårstråna.

I-Tips måste installeras av en fackman. De kostar mellan SEK 3000 och SEK 9200. Även om de verkar dyra vid första anblicken när du tänker på hur länge de håller, är de ett vinn-vinn, kostnadseffektivt hårförlängningsalternativ.

Sista ordet;

Sammanfattningsvis beror kostnaden för hårförlängning på om det är människohår eller syntetiskt hår, om det är en clip-in, sy-in, micro-link, tape-in ​​eller I-Tip hårförlängning.

Det beror också på hur mycket professionellt underhåll det kräver, expertens expertis och salongens placering. Serviceavgifterna varierar mellan platser och individuella frisörsalonger.

Vilket hår vill du ha och varför?

Rate this post