Topp 27 olika skäggtyper: Bästa skäggstilar och idéer

Letar du efter de bästa skäggstilarna och idéerna och är nyfiken på de olika typerna av skägg du kan odla? Oavsett om du har haft skägg hela ditt vuxna liv och vill styla en ny look, eller om du bara vill odla ett långt, helskägg men inte är säker på var du ska börja, är detta en samling av de mest populära skäggstilarna för män . Syftet med dessa exempel är att inspirera killar som funderar på att växa ansiktshår och vill ha sexiga skäggdesignidéer.

Nedan får du lära dig mer om de bästa skäggtyperna, deras namn, vem som bör överväga dem och hur du själv kan forma dem. Från kort och vacker till lång och fyllig, dessa skäggidéer erbjuder coola stilar för alla pojkar.

Populära skäggstilar för män

Här är de mest populära skäggstilarna efter namn. Med så många unika och vackra skägg att välja mellan, kommer du att vilja växa, trimma och styla alla dessa fantastiska skäggformer och snitt.

Skräp

StubbskäggÄven känd som en lätt stubb, termen scruff hänvisar till bara några dagars tillväxt. Stubben är en kort stil som vilken kille som helst kan växa och bära för det är nästan som att du glömt raka dig en dag eller två. Ändå kan scruff användas för att beskriva vilket helskägg som helst som trimmas väldigt nära huden. Skäggtrimmers är speciellt utvecklade för att hjälpa pojkar att få denna maskulina, smutsiga ansiktshårlook.

Skrubbigt skäggFör att få stökiga skäggstilar hemma, låt ditt hår växa i flera dagar och använd sedan en bra trimmer på låg inställning för att hålla ditt ansiktshår i en längd. Du kan låta allt växa – inklusive din nacke och kinder – eller så kan du trimma och forma dina stubbar i dessa områden för ett mer rent snitt.

Tungt skäggigt skägg

Tungt skäggigt skäggTunga stubbar kan definieras som en tjock 5-nyans, men ännu inte ett helskägg. Tung skäggstubb är längre än ett skrapskägg, så det tar cirka 10 dagar att växa, men kvinnor tycker att det är en av de hetaste ansiktshårstilarna för män. Tjocka stubbar som är tre till fyra millimeter långa är idealiska, och detta snitt är bäst för pojkar som växer jämnt skäggigt överallt utan fläckar.

Tung stubbeSkäggstubbar är lätta att underhålla med en högkvalitativ trimmer, och precis som scruff kan du bestämma om du vill hålla din nacke och kinder renrakade eller bara låta dem växa. Som en tuff look för de flesta män rekommenderar vi starkt stilar med tunga skäggstubbar.

Företagsskägg

Kort affärsskäggMän som framgångsrikt kan odla ett naturligt helskägg är perfekta för företagets skägg. Företagsskäggstilen har fått sitt namn från den väl inkapslade och trimmade looken som passar till vardagsbruk på kontoret. Den är idealisk för professionella män som vill ha ett tjockt skägg och inte har något emot bra skäggvård och skötsel.

FöretagsskäggstilarOm du börjar med bara ansikte kan du räkna med att det tar några veckor (eller kanske månader, om skägget växer långsammare) att nå denna längd. Du måste underhålla detta korta skägg noggrant genom att trimma kinderna, nacken och eventuellt längre hår som kan växa ut då och då. En fräsch, ren presentation är av yttersta vikt, och det krävs skarpa linjer och korrekt formning. Investera i en topprankad skäggtrimmer för jämna, snäva snitt.

Kort skägg

Kort skäggDet korta skägget innehåller många olika typer av skägg, men det brukar beskrivas som ett som är trimmat nära ditt ansikte och inte längre än en och en halv tum till tum. Företagsskägg och tunga skäggstubbar är två trendiga korta skäggstilar. Men män kan odla och ansa en mängd olika korta skägg.

Korta skäggstilarPojkar kan växa ansiktshår, med håret på hakan lite längre än håret på kinderna. Dessutom kan du hålla din nacke och kinder trimmade eller låta dem växa naturligt. Från Van Dykes korta helskägg till tjocka stubbar med definierade linjer, det korta skägget är stilrent, diskret och stilrent.

See also  30 Hårklippningar för män med tjockt hår

Långt skägg

Långt skäggLånga skäggstilar inkluderar “skogshuggare” och “trollkarl”-utseende, som involverar växande hår längst ner i ansiktet i månader (och i vissa fall till och med år) tills de når bortom adamsäpplet och till och med ner till bröstet. Det finns många sätt att odla och styla de bästa långa skäggen.

Långt skägg stilarTricket att verkligen rocka den här looken innebär att hålla skägget rent, slätt, mjukt och friskt. Detta innebär att tvätta, schamponera och ta hand om ditt skägg regelbundet, samt att använda skäggolja och balsam för att hålla ansiktshåret återfuktat och konditionerat hela dagen.

Eftersom det blir tjockare och längre måste du använda en skäggborste med naturligt vildsvin för att räta ut skägget och behålla stylingen. Alternativt föredrar vissa pojkar skägglugg för tjockt, grovt ansiktshår.

Helskägg

HelskäggHela skäggstilar visar virilitet och maskulinitet. Helskägg växer över hela ansiktet, inklusive hals och pläd, och finns i både korta och långa längder. Helskägget erbjuder obegränsade styling- och formningsmöjligheter för maximal mångsidighet. Du kanske till och med vill kolla in dessa coola skäggiga herrklippningar för att fullända din look.

Bästa helskäggsstilarFör att få ett tjockt och helskägg måste du sluta raka dig i minst en månad. Du kan dock fortfarande trimma och ansa ditt skägg under tiden för att säkerställa att olika delar av ansiktshåret växer jämnt.

Pip skägg

Bockskägg stilarEtt bockskägg är en skäggstil där du formar ansiktshåret från mungiporna ner till hakan. Bockskägget är ett av de mest mångsidiga alternativen för delvis skägg av dem alla eftersom det kan trimmas tjockt eller tunt beroende på hur ditt ansiktshår växer. Om du har prickigt tunt ansiktshår kan bockskäggstilar som omger munnen och hakan fungera bra.

Pip skäggDessutom finns det korta och långa bockskäggstilar som ser bra ut, så killarna får välja mellan att låta skägget växa ut eller att hålla håret fräscht och trimmat. Goatee är den mest populära av hakskäggsstilarna, så experimentera med allt du gillar tills du hittar en look som passar dig.

Cirkulärt skägg

Cirkulärt skäggCirkelskägget är en variant av bockskägget där man trimmar och kopplar ihop mustaschen och bockskägget för att bilda en cirkel runt munnen. Tvärtemot vad många tror har morrhår inte alltid skägg. Cirkelskäggstilar kan anpassas och pojkar kan experimentera med olika längder, former och stilar.

Van Dyke

Van Dyke BeardVan Dyke-skägget är mycket nära besläktat med det cirkulära skägget och bockskägget. Van Dyke har en mustasch och ansiktshår på hakan som blir spetsigt. Mustaschen sitter inte fast i skägget och kan formas till ett styre.

Van Dyke skäggstilarVan Dyke-skägget är bland de coolaste moderna ansiktsfrisyrerna, och du kommer förmodligen att upptäcka att många hipsters älskar utseendet. Ett bra exempel är det faktum att skådespelaren Johnny Depp har upprätthållit en fin Van Dyke-skäggstil i decennier.

Kontrollerbar

Kontrollera skäggstilarÄven om skägget har varit källan till mycket skratt och ofta förknippas med äldre män, är sanningen att hipsters har valt denna ansiktsfrisyr. Oavsett om du använder brädan ensam utan skägg eller i sällskap av helskägg är brädan med mustascher ett fantastiskt sätt att förbättra ditt utseende och sticka ut.

KontrollerbarFör att få och styla styret, odla bara din mustasch lång samtidigt som du håller området precis ovanför läppen trimmat. Du kan använda skäggvax för att vrida ändarna på brädan, vända dem uppåt eller nedåt och styla idén som du vill.

Årlig

Bästa skäggstilar - The YeardYeard är resultatet av att låta skägget växa i ett helt år utan ett enda större skär. Även om du definitivt borde bli av med avhuggna spetsar och flyaways som du ser dem, kräver yeard oavbruten tillväxt, och du bör faktiskt inte trimma ditt skägg på minst 12 månader eller längre.

See also  Bästa frisyrer för män med runda ansikten

Episka skäggstilar för åretHåll bara saker rena, friska och konditionerade. Detta innebär att du använder ett djuprengörande skäggschampo och balsam för att ta bort smuts, smuts och bakterier samtidigt som det återfuktar och vårdar huden och håret. Efteråt ska pojkarna applicera skäggolja med en kam som når huden. Denna process kommer att stoppa kliande skägg, bli av med mjäll, återfukta huden under och maximera tillväxten.

Tward

Bästa skäggstilar - TwardTwearden är ett skägg som är resultatet av två års tillväxt utan någon större trimning. Liksom yeard, se till att hålla den ansad, formad och stylad för bra skäggvård. Du kan till och med klippa loss eller avhuggna spetsar – undvik bara att skära av någon riktig längd.

Hollywoodian

Hollywood skäggHollywoodian är en cool, elegant skäggstil som har odlats av ett antal kändisar de senaste åren. Om du har framträdande kindben som du vill visa upp är Hollywoodian ett bra sätt att göra det på. Den består av två till tre månaders hårväxt i ansiktet, och kräver att du låter skägget växa över det hela och sedan rakar kindbenet helt.

Hollywood skägg stilHollywood-skägget fokuserar ansiktshåret längs käklinjen, hakan och munnen. Utseendet kanske inte fungerar bra med alla ansiktsformer, men det är värt att experimentera för att se.

Hakrem

Bästa hakrems skäggHakremsskägget är en tunn remsa av ansiktshår som förbinder polisongerna med din haka. Skäggstilar med hakband kan innehålla mustasch eller halsduk; det valet är ditt att göra. I grund och botten, när hakbandsskägget är välskött och trimmat ordentligt, ser det nästan ut som ett band som går hela vägen runt huvudet och ner under hakan.

Skäggmodeller med hakbandRemsan kan vara tjock eller tunn beroende på hur mycket hår du har. I slutändan är hakremmen ett snyggt utseende för män som kämpar för att få helskägg.

Andehale

AnksvansskäggAnkstjärtsskägget erbjuder den perfekta blandningen mellan snyggt och rebelliskt. Anksvansskägg börjar på kinderna och kommer ner till en rundad punkt två till fyra tum under hakan. Du kan ha en anksvans med renrakade kinder, eller så kan du växa ansiktshår överallt så länge du håller det trimmat och välskött. Ducktail-skäggstilar är medellånga helskägg som ser bra ut, speciellt om du har robusta egenskaper.

Fårkotletter

FårkotletterFårkotletter, även känd som järvskägget, är bland de mest ikoniska skäggtyperna. För att bättre förstå hur skägget med fårkotletter ser ut, föreställ dig att du odlar ett helskägg från öron till haka och sedan rakar det område där ett bockskägg normalt skulle växa – i princip som ett inverterat bockskägg. Detta innebär att bli av med den lilla fläcken med hår på hakan och över läpparna där en mustasch skulle vara.

Wolverine - FårköttskotletterDet går dock att få en version av denna klassiska look – de vänliga fårkotletterna. Den vänliga skäggstilen för fårkotletter håller mustaschen och rakar mitten av hakan. Även om du kanske har en mustasch med fårkotletter, föredrar de flesta män att hålla den här delen av ansiktet perfekt bar för att efterlikna vargskäggsstilen. Fårkotletter kan vara tunna och glesa eller tjocka och fylliga, så var inte rädd för att experimentera med olika stilar tills du hittar den som passar dig bäst. Det behöver inte sägas att järvskägget är ganska dåligt och manligt.

Bästa skäggvårdsprodukter för män

Bästa skäggvårdsprodukternaI slutändan kan att ta hand om ansiktshår vara skillnaden mellan en trasslig, torr rot och ett friskt, tjockt skägg. Skäggolja och balsam är viktiga delar av skäggvård och styling. Skäggprodukter av god kvalitet ger fukt, hanterbarhet, tillväxt och stil. Dessa prisvärda skäggoljor, balsam, schampon och balsam är perfekta för alla pojkars skötselrutiner, speciellt om du vill ha ett långt, helskägg som är mjukt och smidigt.

Rate this post